Kalender

Årets Fe 2024

 • Datum

  2024-03-06
 • Tid

  16:00
 • Plats

  Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm

Den 6 mars får vi veta vem som blir Årets Fe 2024. Välkommen att mingla och vara med vid prisutdelningen!

Utmärkelsen Årets Fe utses bland personerna på listan 40 över 40, som samlar 40 kvinnor över 40 år i gruv- och stålbranscherna och som gjort särskilda insatser inom sitt fält. Snart är det dags att utse Årets Fe 2024 och du har möjlighet att vara på plats.

På scen kommer vi föra samtal om arbetet med jämställdhet i gruv- och stålsektorerna. På vilket sätt har uppmärksamheten kring jämställdhet utvecklats genom åren? Vilka är de mest effektiva råden till ledare och chefer i branscher med övervägande manlig arbetskraft för att framgångsrikt integrera jämställdhetsarbete?

Under evenemanget bjuder vi på dryck och lättare förtäring.

Anmäl dig senast måndag den 4 mars klockan 12.00. Observera att antalet platser är begränsade och att det är först till kvarn som gäller. 

Program

16:00 Dörrarna öppnas

16.30 Program på scen och prisutdelning

 • Per Hidesten, vd Industriarbetsgivarna och Annika Roos, vd Jernkontoret hälsar välkomna.
 • Panelsamtal med Monika Sammelin, områdeschef LKAB Malmberget och Årets Fe 2023, Ulrika Lindstrand, ordförande Sveriges Ingenjörer (ytterligare talare tillkommer)
 • Prisceremoni, juryn presenterar Årets Fe 2024

17:00 Mingel startar

Till anmälan!


Om 40 över 40-listan och Årets Fe

Listan 40 över 40 och utnämningen Årets Fe är ett samarbete mellan nätverken Metallkvinnor och Women in Mining Sweden, branschorganisationerna Jernkontoret och Svemin samt arbetsgivarorganisationen Industriarbetsgivarna. Juryn som utser Årets Fe består av branschrepresentanter och representanter från dessa organisationer.