Kalender

Industridagen 2021 - Sverige som innovationsstormakt

  • Datum

    2021-03-22
  • Tid

    09:00
  • Plats

    Skellefteå

Ett Sverige som leder den internationella hållbarhetsomställningen. En industri i teknisk framkant – efterfrågade över hela världen. Ett land som exporterar lösningar på globala problem och betraktas som en innovationsstormakt.

Under den ambitionen kallar Industrirådet till Industridagen 2021. Vilka reformer tar Sverige först till framtiden? Och vilka krav ställer det på samhällets olika aktörer – på politiskt ledarskap, industriellt ledarskap, akademi och lärande?

Industridagen 2021 startar den 22 mars och landar – via tre digitala nedslag – den 27 september för en heldagsfinal. Vi gör det från en plats där man är en innovationsstormakt på spåret – Västerbotten!* Under hela resan blir det utmanande samtal, diskussioner och vägval. När vi ses i september landar vi det arbete som skett på vägen.

Industridagen 2021 är en resa i flera delar

22 mars kl 13:00-14:15

INNOVATIONSSTORMAKT – Digital takeoff från Västerbotten.
Vi ger oss in i en region som är innovationsstormakten på spåret. Här möts etablerad och ny industri – gruva och skog, batterier och spelutveckling. Arbeten som kräver ny kompetens. En samhällsomvandling av stora mått. Nya möjligheter men också nya krav. Vad skapar framgång och vilka är utmaningarna? Med utgångspunkt i detta ”Klondike” startar Industridagen 2021!

April, maj, augusti – 3 x 60 minuter
Tre djupdykningar i temat ur olika perspektiv

27 april kl 11:00-12:00
BÄST I VÄRLDEN PÅ SVÅRA JOBB

27 maj kl 11:00-12:00
ÄR ALL FORSKNING LIKA VIKTIG?

27 augusti kl 11:00-12:00
INNOVATIV SEKTOR – Det offentliga och politiska ledarskapet

27 september från morgon till kväll

SÅ TAR VI SVERIGE TILL EN INNOVATIONSSTORMAKT – FINAL
Äntligen ses vi! Har vi det som krävs, vågar vi ta besluten och kan industri och samhälle svara upp för att bli den innovationsstormakt vi föresatt oss? Med det vi samlat under resans gång möts vi* hemma hos Boliden AB både för att ta del av slutsatser, inspel från såväl nationella som globala aktörer och inte minst för att gemensamt konkretisera vägen framåt för – industrin, samhället, politiken och akademin.

28 september

INDUSTRIDAGEN +
08:00-09:00 – frukost med reflektioner från gårdagen
För den som vill fortsätter dagen med möjligheter till möten med företag, region, akademi – program och format för detta återkommer vi till!


> Läs mer och se hela årets program här

> Anmäl dig här