Kalender

Svemins Höstmöte 2023

  • Datum

    2023-11-22
  • Tid

    08:00
  • Plats

    Münchenbryggeriet, Stockholm

Svemins Höstmöte har under många år varit det självklara och största evenemanget för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige

En heldag där industrins företagsledare, akademi, myndigheter och opinionsbildare möts för att lyssna, lära och leda en av landets största, mest innovativa och viktiga näringar framåt. Mötet brukar locka omkring 250 deltagare som diskuterar EU- och näringspolitik, forskning- och innovationsfrågor, klimat, miljö, hållbarhet och gruvornas otvivelaktiga roll i den gröna omställningen.

Tidigare års talare inkluderar Statsminister Ulf Kristersson, Energi- och Näringsminister Ebba Busch, Näringsminister Ibrahim Baylan, USA:s, Kanadas och Australiens ambassadörer i Sverige, samt Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige och Eric Runesson, ordförande i Renmarkskommittén, bland många andra. Här kan du ta del av programmet från Höstmötet 2022.

Höstmötet 2023 – Münchenbryggeriet den 22 november

Den 22 november är det dags för årets Höstmöte vilket äger rum på Münchenbryggeriet i Stockholm. I år ligger stort fokus på försvar, säkerhet och geopolitik givet rådande situation i vår omvärld. Särskilt fokus kommer läggas på självförsörjning av råmaterial i samband med EU:s ambition enligt CRM-akten som kom tidigare i år. Sverige, EU:s mesta gruvnation, spelar en stor och betydande roll – svensk gruvnäring är inte bara världsledande vad gäller klimateffektiva processer, arbetsmiljö och innovationskraft – vår berggrund innehåller också över hälften av de råmaterial EU klassar som kritiska för att klara omställningen.

Vad: Svemins Höstmöte 2023
Datum: Onsdagen den 22 november
Tid: Ca. 08:00 – 17:00 + mingel & middag
Var: Münchenbryggeriet, Stockholm
Kostnad: Konferensen är kostnadsfri, middagen kräver tilläggsbiljett á 1200 kr.

Mer info om dagen och anmälan kommer inom kort! Men du kan redan nu lägga till händelsen i din kalender – Klicka här! (Obs, gäller inte som anmälan, utan endast som save-the-date. Skarp anmälan kommer inom kort).