Kalender

Svemins miljökonferens 2017

 • Datum

  2017-10-03
 • Tid

  09:00
 • Plats

  Örebro Slott, Örebro

I år arrangeras Svemins miljökonferens 3-4 oktober. Årets tema: Vatten

Svemins miljökonferens är den årliga mötesplatsen för aktuella miljöfrågor inom gruv- och mineralindustrin. Under två dagar har vi inspirerande samtal, debatter och spaningar som blandas med möten och nätverkande. I år diskuterar vi vatten, en central fråga för all gruvverksamhet. På programmet står allt från metallers påverkan på DNA till de senaste lagförslagen.

 • Tisdag 3 oktober: Konferensdag med start 09.00, i år med fokus på vattenfrågor. Mer information om programmet kommer. Programmet återfinns här.
 • Onsdag 4 oktober: Studiebesök till Zinkgruvan – Ansvarsfull gruvdrift inom Vätterns tillrinningsområde. Åter i Örebro ca 14:00.

Under Svemins miljökonferens 2017 får du också som vanligt många tillfällen att träffa beslutsfattare och miljö- och hållbarhetsexperter från hela det svenska gruvklustret. Och sist men inte minst, ta chansen att besöka Sveriges sydligaste metallgruva: Zinkgruvan – med 160 år av kontinuerlig gruvdrift, längre än någon annan gruva i Sverige. Där får vi bland annat se det helt nyanlagda sandmagasinet.

Välkommen till Örebro och Zinkgruvan!

Ordinarie anmälan är nu stängd. Kontakta gustaf.anderson@svemin.se för eventuella restplatser.


Mer info om konferensen:

Konferensplats: Konferens och middag den 3 oktober hålls i Rikssalen, Örebro Slott.

Studiebesök: Den 4 oktober går till Zinkgruvan med abonnerad buss, beräknad återkomst Örebro 14:00.

Utställare: Det finns utrymme för ett antal utställningar i anslutning till Rikssalen, Örebro slott den 3/10. För bokning och kostnad, kontakta gustaf.anderson@svemin.se.

Logi: Hotellrum bokas och betalas individuellt av var och en. Svemin rekommenderar dessa hotell.

Deltagaravgift: Deltagaravgiften är 3.000 kr exkl. moms och inkluderar deltagande i konferensen 3/10 (inkl kaffe, lunch och middag) samt studiebesök till Zinkgruvan 4/10 (inkl lunch). Avgiften faktureras av SveMin AB. Anmälan är bindande och ev. avbokning efter 18/9 faktureras.

För mer information: Vänligen kontakta Gustaf Anderson, kommunikatör Svemin.
gustaf.anderson@svemin.se Tel: +46 (0)8 762 67 33 | Mobil: +46 (0)73 092 28 90