Aktuellt

Det här hände i Almedalen 2016

Svemin deltog genom samarbetet Industrin tar matchen i en Almedalsvecka fylld av spännande samtal om bland annat hållbarhet, konkurrenskraft, teknologisk utveckling och cirkulär ekonomi.

Almedalsveckan inleddes för Industrin tar matchens del med invigningen av Industriområdet på måndagen, där en synnerligen digital variant av näringsminister Mikael Damberg närvarade. Se filmen här:

Godkänn statistics, marketing cookies för att se denna video.

Temadag: Cirkulär ekonomi

På onsdagen arrangerades flera evenemang på temat Cirkulär ekonomi. Miljöminister Karolina Skog (mp) var på plats och i filmen nedan hörs några röster om vad som krävs för att svenska företag på allvar ska kunna bli en del av den cirkulära ekonomin.

Godkänn statistics, marketing cookies för att se denna video.

Svemin arrangerade under dagen seminariet ”Tekniksprång – ja, tack! Men vem betalar?” tillsammans med IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige. Läs mer här

3_8_Tekniksprang

Gruvmingel och musik

På onsdagskvällen arrangerade Svemin tillsammans med Jernkontoret ”Almedalens hårdaste mingel” som bjöd på stor uppslutning, god stämning och ett kortare panelsamtal modererat av Svemins Emma Härdmark och Jernkontorets Anna-Karin Nyman.

haraste-minglet-panelsamtal-2

DSC01767

Tack till Liv Wallinder på Jernkontoret, Eva-Karin Fredriksson på Industriarbetsgivarna och Gustaf Anderson på Svemin som stod för kvällens underhållning. Vi fick uppleva bildandet av ett alldeles eget Kommunikatörsband!

IMG_0191