Aktuellt

Anställda på Boliden och LKAB förstärker sjukvården

Anställda på Boliden och LKAB med bakgrund inom sjukvården får tjänstledigt om de tillfälligt vill och kan återgå till att jobba inom sjukvården under pågående coronapandemi. Båda företagen går också in och betalar eventuell mellanskillnad i lön för de som vill och kan återgå. 

– Vi har en lång historia av att vara en mycket viktig del av de regioner vi är verksamma i. När dessa regioner ställs inför utmaningar vill vi naturligtvis bidra på det sätt vi kan. Dessutom är det en möjlighet att ta vara på våra medarbetares kompetens och engagemang. Detta är en helt unik situation men tar vi oss an utmaningarna tillsammans skapas bättre förutsättningar för att vara framgångsrika, säger Klas Nilsson, kommunikationsdirektör på Boliden.

LKAB stöttar också lokalt näringsliv

För att stödja handeln och restaurangerna på LKAB:s verksamhetsorter ger LKAB alla medarbetare i Malmfälten och Luleå ett presentkort som kan användas hos de lokala småföretagen som drabbas av coronakrisen, skriver LKAB i ett pressmeddelande.

Gåvan har två syften, dels att visa uppskattning för det arbete LKAB:s medarbetare gör varje dag och dels för att stödja de lokala företagen.

I samarbete med bland annat Club Kiruna, Gällivare Handel och Luleå Business Region AB kommer drygt 4 000 presentkort med ett värde på 450 kronor vardera att delas ut.

— Det lokala näringslivet har stor betydelse för våra verksamhetsorter och i dessa tider är det extra viktigt att vi alla tar ansvar och hjälps åt där vi kan, säger Niklas Johansson, kommunikationsdirektör på LKAB.