Aktuellt

Än finns tid att söka till Bergsskolan!

För den som vill studera till bergsskoleingenjör eller bergsskoletekniker inom metall och verkstad eller berg och anläggning finns det fortfarande tid att söka. Bergsskolan, som erbjuder yrkeshögskoleutbildningar med start i höst har öppet för ansökningar fram till den 15 maj.

Bergsskolan inriktar sig på basnäringarna berg och stål och har sedan starten år 1830 utbildat ingenjörer och tekniker som är mycket attraktiva på arbetsmarknaden. Utbildningen planeras i nära samråd med ledande branschföreträdare för att kunna förmedla kunskaper i linje med industrins krav och aktuell forskning. Detta gör studenterna hett eftertraktade av arbetsgivare inom näringsliv och företag. Utbildningarna ger även goda chanser till jobb utomlands.

Bergsskolan har inte bara längre ansökningstid än högskolorna, de antar dessutom studenter baserat även på så kallad reell kompetens, vilket betyder att det går att komma in med andra meriter än betyg från det traditionella skolsystemet. Exempel på reell kompetens kan vara arbetslivserfarenhet, internutbildningar och odokumenterade studier utomlands. Är du osäker på om dina erfarenheter räknas som reell kompetens? Hör av dig till Bergsskolan!

Till hösten finns det plats för 100 nya studenter som får möjlighet att lära sig att arbeta med bland annat stålets egenskaper genom nya metoder och ny teknik. De utbildningar som kommer att ges på Bergsskolan i Filipstad med start hösten 2020 är:

  • Bergsskoletekniker Berg- och anläggningsindustri, 2 år
  • Bergsskoletekniker Metall- och verkstadsindustri, 2 år
  • Bergsskoleingenjör Metall- och verkstadsteknik, 3 år
  • Bergsskoleingenjör Berg- och anläggningsteknik, 3 år

Läs mer på Bergsskolans hemsida och ansök senast 15 maj!

Du kan också inspireras av ett välkänt ansikte här nedan.

Godkänn statistics, marketing cookies för att se denna video.