Aktuellt

Eget traineeprogram - Succé för Drillcon

Drillcons traineeprogram

Svemin-medlemmen Drillcon har tagit fram ett eget rekryteringsprogram för att möta sina rekryteringsbehov. En succé för företaget, enligt vd Patrik Rylander.

Drillcon som levererar borrtjänster inom gruv- och anläggning har precis som många andra industriföretag stora utmaningar när det gäller kompetensförsörjningen. I en artikel på Industrinyheter.se beskriver vd Patrik Rylander bakgrunden till det nya traineeprogrammet.

– Historiskt så har vi haft problem med rekryteringen och den har oftast skett via våra nätverk och personliga kontakter. Det där har väl inte fungerat så bra alla gånger så därför startade vi ett eget trainee-program, säger Patrik Rylander.

Utbildningen sker inledningsvis i klassrumsformat, där deltagarna får fördjupa sig inom borrteknik, säkerhet, arbetsmiljö men också får lära sig om Drillcons företagskultur och värdegrunder. Därefter följer en ”lärlingsperiod” där de får bekanta sig med verksamheterna ovan och under jord, då som hjälpare till erfarna medarbetare. Rekrytering sker via annonser i press och sociala medier.

Kan bättre möta efterfrågan

Det råder ingen tvekan om att vd Patrik Rylander är nöjd med programmets resultat.
– Programmet har varit en succé för oss och har gjort att vi har klarat den höga produktionsbeläggningen som vi har just nu. Och vi har anställt samtliga som har genomgått vårt trainee-program – totalt cirka 35 – 40 personer. Vi har kopplat våra utbildningar till hur vi känner av konjunkturen så att vi alltid har utbildad personal som kan möta efterfrågan, säger Patrik Rylander till Conventus Media.

 

Foto: Drillcon