Aktuellt

Hallå där, Hanna Stenegren

  • 2021-03-24
  • 15:32
  • EU

Hallå där…

Hanna Stenegren, ansvarig klimat och energi på Svemin och projektledare bakom webbinariet How the European Arctic secures the European Green Deal som Svemin arrangerade tillsammans med FinnMin, North Sweden European Office och Region Västerbotten. 

Webbinariet sändes live onsdagen den 17 mars. Det spelades in och kan ses, tillsammans med Svemins andra webbinarier, på Svemins Youtubekanal.


Vem riktar sig webbinariet till?

– Det riktar sig till alla som är intresserade av närings- och klimatpolitik. Extra fokus ligger så klart på gruv- och mineralnäringen i Sverige och Finland och den enorma potential som finns här när det gäller de metaller och mineral som EU identifierat som kritiska för klimatomställningen. Så man kan säga att det riktar sig till alla som är nyfikna på att lära sig mer om hur EU:s främsta gruvländer Sverige och Finland spelar en avgörande roll för att nå målen i EU:s gröna giv.

Vad tyckte du var key take-away från webbinariet?

– Kanske främst om vilken avgörande roll metaller och mineral spelar för den gröna omställningen generellt, men också om vilka fantastiska initiativ som pågår i branschen när det gäller bland annat återvinning och fossilfria satsningar.

Nämn något eller någon ur programmet som du särskilt vill lyfta.

– Jag vill särskilt lyfta bredden på talare – från Sverige, Finland och Bryssel hade vi med oss 31 talare, däribland ministrar, företagsledare, forskare, Europarlamentariker och nationella politiker, som tillsammans ger oss en värdefull bild över de viktigaste hållbarhetssatsningarna som just nu sker på gruv-, batteri- och återvinningssidan.