Aktuellt

LKAB rekryterar ny vd från Boliden

Efter flera år med intensivt investeringsarbete och höga järnmalmspriser befinner sig LKAB sedan en tid tillbaka i ett nytt skede med väsentligt lägre prisnivåer som kräver stora besparingsåtgärder. Som en konsekvens av detta har LKABs styrelse beslutat att byta vd då skifte av företagsinriktning ofta kräver ny ledning.

Lars-Eric Aaro har målmedvetet utvecklat LKAB till det moderna framgångsföretag som det kommit att bli. Han har varit med och genomfört mångmiljardinvesteringar och lagt grunden till en långsiktig framtid för företaget.

– Lars-Eric Aaro har på ett entusiastiskt sätt representerat den svenska gruvindustrin och har med sin breda kunskap också varit en drivande kraft i vår styrelse, det är vi mycket tacksamma för, säger Per Ahl, vd SveMin.

Nye vd:n, Jan Moström, som närmast kommer från tjänsten som direktör för Boliden Gruvor, sitter även han i SveMins styrelse.

– Han är mycket kompetent med lång och god erfarenhet av gruvnäringen. Vi är glada att vi får fortsätta arbeta med honom.

– Jan Moström har stora utmaningar framför sig med effektiviseringar och rationaliseringar samtidigt som LKAB befinner sig i startgropen för idrifttagande av de tre nya gruvorna i Svappavaara. Hans erfarenheter kommer med andra ord väl till pass och vi önskar honom lycka till på sin nya befattning säger Per Ahl.

Jan Moström tillträder som vd den 15 september, till dess kvarstår Lars-Eric Aaro på sin befattning.

Jan Moström

Jan Moström