Aktuellt

Janne Kempe-stipendium till Björn Collsiöö

Årets Janne Kempe-stipendiat inom området Gruvor och miljö är nu utsedd. Juridikstudenten Björn Collsiöö får stipendium om 15 000 kr för sitt examensarbete om ”Sveriges mineralpolitik och tillståndsprocessen för gruvverksamheter”.

Examensarbetet är skrivet inom området miljörätt vid juridiska institutionen på Stockholms universitet. Bedömningskommittén som utsåg Björn Collsiöö till årets stipendiat bestod i år av Liselotte Olausson, LKAB, Anton Lundkvist, Boliden Mineral
och Björn Johansson, Zinkgruvan Mining. Ur vinstmotiveringen:

Författaren använder ett inbjudande språk som gör det lätt att följa avancerade resonemang i ett komplicerat ämne. Examensarbetet tar ett brett grepp om ett omfattande ämnesområde och slutar i ett pedagogiskt inlägg i en allra högsta grad relevant samhällsfråga.

I samband med stipendieutdelningen under Svemins miljökonferens den 3 oktober fick Björn själv hålla en presentation om sitt arbete, vilket enligt deltagarna själva utgjorde ett av konferensens mest uppskattade inslag.

– Jag är hedrad och glad över att få ta emot ett så anrikt stipendium! Det var en ära att få presentera mitt arbete på Svemins miljökonferens inför en så kunnig samling människor, säger Björn Collsiöö.

Här kan du ladda ner presentationerna från Svemins miljökonferens 2017.