Aktuellt

Workshop: Uppstart för arbetet med ansökan till Impact Innovation

Workshop: Uppstart för arbetet med ansökan till Impact Innovation

Nu har Energimyndigheten, Formas och Vinnova öppnat för ansökningar till nästa generation strategiska innovationsprogram, Impact Innovation. Svensk gruv-, metall- och återvinningsindustri vill skapa en hållbar och tryggad metall- och mineralförsörjning och förbereder därför tillsammans med universitet, forskningsinstitut och myndigheter en ansökan om att få driva ett program inom ramen för det nya initiativet.

Aktörerna som står bakom ansökan kommer under våren 2023 att genomföra fyra workshops på flera platser runtom i Sverige. Målsättningen med övningarna är att kalibrera beskrivningarna av samhällsutmaningarna, diskutera hur forskning och innovation kan bidra till lösningar samt inhämta nya perspektiv.

Den första workshopen, som äger rum den 22 mars, blir en avspark för detta arbete. Vid denna workshop ges en översiktlig introduktion till satsningen Impact Innovation samt en redogörelse för de tänkta huvudlinjerna i den kommande ansökan.

Vi är angelägna om att ta del av dina bedömningar och åsikter och ser fram emot att hälsa dig välkommen. Det finns möjlighet att medverka antingen på plats eller digitalt. Observera att antalet platser i Stockholm är begränsat.

Medverkar gör Katarina Nilsson, Svemin, Charlotte Andersson, Luleå Tekniska Universitet och Helen Andréasson, Sweco.


Datum: 22 mars
Tid: 09.00–12.00 (frukost serveras från kl. 08.30)
Plats: Grev Turegatan 30 i Stockholm, alternativt digitalt via Zoom.

Sista anmälningsdag, morgonen 22 mars. Välkommen!

Till anmälan!


Vid frågor kring workshoppen: Katarina Nilsson
Vid frågor kring anmälan: Linus Ljungström