Kalender

Metaller och mineral – nycklar till den gröna omställningen

  • Datum

    2023-03-17
  • Tid

    10:00
  • Plats

    IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm och online

Den gröna omställningen förutsätter ökad tillgång på en rad strategiska metaller och mineral. Inte minst pandemin och Ukraina-kriget har visat på sårbarheten i dagens värdekedjor. Idag kontrolleras viktiga delar i dessa av länder utanför Europa.

Nu lanserar IVA projektet Vägval för metaller och mineral. Projektets huvudfråga är hur Sverige och Europa på ett hållbart sätt ska säkerställa tillgången på viktiga metaller och mineral för den gröna omställningen. Tillgången i Europa är god, men vägen till utvinning är lång och fylld av utmaningar.

Fredagen den 17 mars bjuder IVA in till ett lanseringsseminarium där det öppna seminariet Metaller och mineral: nycklar till den gröna omställningen inleder 10:00 – 12:00.

Vid seminariet deltar bland andra Rod Eggert, vice ordförande Critical Minerals Institute, Peter Handley, Head of Unit, DG GROW, EC, Peter Buchholz, chef DERA, Matti Hietanen, vd Finnish Metal Group, Ibrahim Baylan, f.d. näringsminister och Maria Sunér, vd Svemin. Seminariet modereras av Erika Ingvald, SGU.

Seminariet äger rum på IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm och kommer också att streamas online på iva.se

Läs mer och anmäl dig på iva.se