Svemin i Almedalen 2022

Svemin i Almedalen

Svemin har närvarat under årets Almedalsvecka. Både med egna arrangemang och som inbjudna talare i andra sammanhang. Här kan du se några av seminarierna i efterhand  samt läsa de färdplaner och rapporter som vi lanserat under veckan som gått.

 


Svemins aktiviteter i Almedalen 2022

Klicka på bilderna för större version.


Industrin ställer om, men politiken hindrar oss. En granskning av partiernas industripolitik.

Industrin är grunden för välståndet i Sverige. Alla de investeringar som nu sker är bara början, men för att förverkliga omställningen mot hållbarhet och för att industrin ska fortsätta generera välstånd krävs politisk handlingskraft av en annan omfattning än den vi sett på senare år. I detta seminarium granskar vi riksdagspartiernas industripolitik inför valet.

När: Måndag 4 juli
Tid: 09:15 – 10:00
Var: Dagens Industris scen, Strandvägen 4.4
Arrangörer: Industrins reformagenda. Samtliga 14 bransch- och arbetsgivarorganisationer inom industrin.
Mer info här >>


Mineralpolitisk granskning

Tillgången till metaller och mineral sätter takten i den reella klimatomställningen. Sverige är EU:s mesta gruvnation, särskilt norra Sverige, och har stor potential att bidra med såväl ökad primär brytning som intensifierad återvinning. Men vilket parti vill mest? För att ta reda på var våra politiska partier står i detta landskap har Svemin inför höstens riksdagsval granskat partiernas mineralpolitik. På detta seminarium avslöjar vi vinnaren – och resten av listan.

När: Måndag, 4 juli
Tid: 12:00 – 13:00
Var: Norra Scen, Fiskargränd 5, Visby
Arrangör: Svemin
Mer info här >>
Sänds på Almedalen Play >>

>> Ladda hem eller läs granskningen i nytt fönster (uppslag) här

>> Ladda hem eller läs granskningen i nytt fönster (enkelsidig) här


Industrin ställer om – men vem ska göra jobbet?

Just nu pågår en historisk omställning inom industrin, med många nya hållbarhets- och digitaliseringssatsningar. Men var ska kompetensen komma ifrån? Den svenska gruv- och stålbranschen bjuder in till lanseringsseminarium för den rykande färska kompetensfärdplanen för gruv- och stålnationen Sverige, framtagen med stöd av Swedish Mining Innovation. Seminariet bjuder på ett möte mellan näringsliv och politik, där vi tillsammans diskuterar hur kompetensbristen påverkar företagen och samhället i termer av omställning och svensk konkurrenskraft, samt möjliga lösningar.

När: Måndag 4 juli
Tid: 13:00 – 13:45
Var: Hamngatan 3, Svenskt Näringslivs Trädgård
Arrangör: Industriarbetsgivarna, Svemin, Jernkontoret
Mer info här >>
Se lanseringen här >>

>> Ladda hem eller läs Kompetensfärdplanen i nytt fönster här