Aktuellt

Kåre Höglund om prospekteringsvägledningen

Nyhet

Markägare, myndigheter och malmletare – nu lanseras Sveriges nya Vägledning för prospektering

Svemin lanserar idag sin nya ”Vägledning för prospektering”. Kåre Höglund, projektchef, malmletning för Agnico Eagle i Sverige och ordförande i Svemins prospekteringskommitté, förklarar varför. En vägledning om prospektering, varför är det viktigt? -Det är oerhört viktigt för oss att kunna nå ut till en bredare allmänhet och till myndigheter. Nu kan vi alla gå ut…

Läs mer

Stipendium

Dags att nominera Janne Kempe-stipendiater

Svemin premierar årligen ett eller flera examensarbeten med anknytning till gruvbranschen med stipendier ur Janne Kempes Stipendiefond. I fjol delades stipendier om 15 000 kr ut och nu är det återigen dags att nominera kandidater.

Läs mer

Ny satsning: Gruvnäringen i en hållbar framtid

Nyhet

I dag lanseras ett unikt forskningssamarbete mellan Stockholm Environment Institute och Svemin för att utveckla gruv- och mineralnäringen i en mer hållbar riktning. I ett högteknologiskt samhälle är materialförsörjning en strategisk fråga, inte minst för att möta de klimatdrivna hållbarhetsutmaningarna.

Läs mer

Spårbara metaller för en hållbar framtid

Spårbara metaller

Nyhet

Koppar, kobolt och litium. Listan på metaller vi är beroende av i ett modernt samhälle är betydligt längre än så. Hittills har det varit mycket svårt att veta var och hur hållbart metaller är producerade. Nu ska ett nytt spårbarhetssystem försöka göra det lättare.

Läs mer