Aktuellt

Nominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award

Nu är det dags att nominera till gruvinnovationspriset Swedish Mining Innovation Award! Priset som instiftades förra året delas ut av det nationella strategiska innovationsprogrammet Swedish Mining Innovation. Utmärkelsen som delas ut den 17 november under Svemins Höstmöte kommer att premiera en innovation eller annat som varit av stor betydelse för gruv- och innovationssverige.

Nu går Swedish Mining Innovation ut och efterfrågar nomineringar för bästa gruvinnovation. Nomineringen pågår till den 31 augusti. Det går att nominera en innovation, ett projekt, en organisation, en person eller annat som varit av stor betydelse för gruv- och innovationssverige.

En jury med representanter från innovationssverige kommer att ta fram tre finalister, och under hösten kommer dessa tre innovationer att presenteras med varsin film. Juryn utser sedan under pompa och ståt vinnaren av Swedish Mining innovation Award på branschorganisationen Svemins höstmöte den 17 november.

– Vi vet att Sverige är rikt på fina innovationer och att vi ligger i framkant globalt. Med den här utmärkelsen vill vi synliggöra och sprida kännedom om svensk innovation, både nationellt och internationellt, säger Terese Ahlbäck, kommunikationsansvarig på Swedish Mining Innovation.

Förra årets Swedish Mining Innovation Award visade verkligen på att Sverige är rikt på fina innovationer. Under hösten tog man ut tre finalister; Bolidens el-trolleylösning med projektgruppen bakom den, Fortum Waste Solution för deras tekniska innovation kring recirkulering av vatten hos gruvindustrin och Mobilaris för deras lösning Mobilaris Onboard. Det blev Mobilaris som till slut tog hem titeln som vinnare av Swedish Mining Innovation Award 2019. Man passade även på att dela ut ett hederspris till Jan-Eric Sundkvist, Senior Metallurgist på Boliden Mines Technology i Boliden för de insatser han gjort inom och för Boliden under en lång tid.

Läs mer och nominera här!


 

 

 

Swedish Mining Innovation är det strategiska nationella innovationsprogrammet för svensk gruv och metallproducerande industri, och en del av Vinnova, Energimyndigheten och Formas satsning på strategiska innovationsområden.

Swedish Mining Innovation syftar till att stärka svensk konkurrenskraft och skapa hållbara lösningar för den svenska gruvindustrin och metallutvinnande sektorn genom innovationsprojekt, utbildning, seminarier och möten, samt internationalisering. Värdorganisation för programmet är Luleå Tekniska Universitet.

www.swedishmininginnovation.se